MECLİS'TE BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI TARTIŞMA YARATTI, OTURUMA İKİ KEZ ARA VERİLDİ.

MECLİS

MECLİS'TE CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HAVUTÇA`NIN BAŞBAKANA YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ TARTIŞMA YARATTI.



Havutça; "BU BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİ DEĞİLDİR"



Meclis'te, bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın, Sayın Başbakan'ın dünyanın en zengin 10 başbakanı arasında olduğu söyleniyor.`` 
``Bu da efsane değilse, helal parayla kazanılmış zenginliğe bir itirazımız yok” sözleri tartışma yarattı.
Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener, oturuma iki kez ara verdi.


ANKARA (ANKA) - Meclis'te, bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın, Sayın Başbakan'ın dünyanın en zengin 10 başbakanı arasında olduğu söyleniyor. Bu da efsane değilse, helal parayla kazanılmış zenginliğe bir itirazımız yok” sözleri tartışma yarattı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener, oturuma iki kez ara verdi.
TBMM Genel Kurulu'nda, 2012 Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 3. maddesi üzerinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın, Nerede bu paralar? Kim oldu zengin? Herhalde biz olmadık. Sayın Başbakan'ın dünyanın en zengin 10 başbakanı arasında olduğu söyleniyor. Bu da efsane değilse, helal parayla kazanılmış zenginliğe bir itirazımız yok. Burada daha öncede söz verildiği gibi dokunulmazlıkları kaldıracağız, her milletvekili mal beyanını Türk halkının bilgisine sunacak. Bizim mal beyanımız budur diyecek” sözleri tartışma yarattı.

-CHP'Lİ İNCE: BAZILARININ ADI AKTIR”-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, Bazılarının adı aktır, bazılarının alnı aktır. Bizim alnımız ak, sizin adınız ak” dedi.
Başta grup başkanvekilleri olmak üzere milletvekillerine mal varlığını basına verilmesi konusunda çağrıda bulunan İnce, şöyle dedi:
Hadi hep beraber Meclis Başkanlığına verdiğimiz mal varlığını basına da verelim. Biz bu ülkede Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, bakanların yurt dışına gittiklerinde aldıkları hediyeleri öğrenemiyoruz. Kendinize güveniyorsanız hep beraber paylaşalım. Önce grup başkanvekilleri olarak başlayalım. Yarın sizinle birlikte açıklamaya hazırım, gocunduğum yok. Biz kuru sıkı atmıyoruz.”
Sataşma nedeniyle söz taleplerinin artması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Sataşma nedeniyle herkese 2 dakika vereceğim” dedi.

-AKP'Lİ AYDIN: ALNIMIZ DA AK, PARTİMİZ DE AK-

Sataşma nedeniyle söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, Alnımız da ak gönlümüz de ak partimiz de ak. Burası dedikodu yeri değil, dedikodular üzerinden siyaset yapmayalım” dedi.
Aydın, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün, internette açıklamalarının yer aldığını belirterek, Kendisinin açıklaması Sayın Selami Öztürk, şunu diyor. AK Parti daha demokratik, CHP sadece para lazım olunca bizi arıyor. Bunu sabah da biliyordum ama açıklamadım. Kendi ifadeleridir. Siz bunu mecbur ettiniz” dedi.
AKP'li Aydın'ın sözlerine itiraz eden CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, konuşmak için söz istedi. Bunun üzerine Akşener, oturuma yarım saat ara verdi.

-YARIM SAAT ARA VERDİ-

Aradan sonra talebini tekrarlayan Engin Altay, İktidar partisi grup başkanvekilinin belediye başkanımızın söylemediği bir sözü kürsüde söyleyerek partimize rencide ettiğini düşünüyorum, söz istiyorum” dedi.
Meclis Başkanvekili Akşener'de, Ara verdikten sonra olmuyor, sizin söyledikleriniz kayıtlara geçti” dedi.
Engin Altay'da, O zaman sizin tutumunuzla ilgili usul tartışması istiyorum, aleyhinize söz istiyorum” diyerek yanıt verdi.

-AKŞENER: GELİN DÖVÜN BARİ”-

Akşener, Altay'ın talebine, Onu açarım” dedi, itirazlar üzerine de, ”İtiraz etmedim, gelin bari dövün beni, la havle” dedi. Akşener daha sonra grup başkanvekillerine, Grup başkanvekillerini arkaya rica ediyorum. 10 dakika ara veriyorum. Ondan sonra usul tartışması açacağım” dedi.
Aradan sonra Altay, usul ile ilgili talebinin geçerli olduğunu ifade etti. Açılan usul tartışmasından sonra kürsüye gelen Engin Altay, Biraz önce sesimi size yükseltmedim, öyle anladıysanız yanlış olmuştur. Sayın Şandır ve Sayın Elitaş'a sesimi yükselttim” dedi.

-MHP'Lİ ŞANDIR: AKIL YARIŞINA, HOROZ DÖVÜŞÜNE GEREK YOK-

Açılan usul tartışmasında kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, Sayın Altay'ın bana sesini yükseltmesinde mutlaka kendince haklı sebebi var, onu üzdüğüm için ben de üzgünüm ama nereye kadar devam ettireceğiz. Birbirimizin liderleriyle ilgili, gazetelerde çıkan beyanlarla ilgili bu tartışmayı nereye kadar devam ettireceğiz” dedi.
Bu Meclis'i İçtüzük yönetecek” diyen Şandır, Milletin önünde yaptığımız bu tartışmanın bu millette bir karşılığı yok. Akıl yarışına horoz dövüşüne gerek yok. Yazık oluyor. Bunu durdurmak gerekiyor. Bu anlamda Sayın Meclis Başkanımızın daha inisiyatifli davranarak İçtüzüğün gereği neyse kimin canı yanarsa yansın onu uygulamasını da talep ediyorum” dedi.

-AKP'Lİ AYDIN: TARTIŞMANIN YERİ YARGI-

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin başbakanıdır. Şu anda dünyanın gıpta ettiği bir başbakandır. Böyle bir başbakanla alakalı olarak 800 milyon dışarıda hesabı var, dünyanın 10 zengin başbakanından biri, yok hediyeleri ne yaptı, bildiğiniz bir şey varsa gelin burada konuşalım ya da daha da ötesi o tartışmanın yeri de burası da değildir. Yargıdır, yargıya belgelerinizi verirsiniz” karşılığını verdi. (ANKA) (MG/ORH)

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı